Op deze pagina vindt u een aanbod van de cursussen die Ton Verswijveren geeft. U kunt ten alle tijden contact opnemen over de mogelijkheden, aantal personen, locatie en prijs. 
Moulage is de oudste vorm van kleding of patronen maken. Letterlijk betekent het ‘vormen’ en wel het vormen van kleding om een lichaam of om een pop. Dit gebeurt door schikken of draperen van stof Binnen tien lessen van drie uur leert U alle basistechnieken van moulage en kunt u in principe alle kledingsoorten zelfstandig maken.
Hoeden worden de laatste tijd steeds meer  een  normaal   beeld in de stad. Het maken van hoeden is dan ook weer helemaal van deze tijd. Op de cursus hoeden maken leert U alle oude technieken zodat U na acht lessen van drie uur zelf aan de slag kunt. U leert zowel genaaide hoeden maken als strohoeden en vilthoeden. U leert ook hoedenmallen maken.
De cursus ontwerpen is bedoeld om U te leren hoe ontwerpen en op elkaar afgestemde collecties het gemakkelijkst tot stand komen.Tevens leert U hoe deze ontwerpen op papier gezet kunnen worden zodat het voor een ander ook optisch duidelijk wordt hoe een ontwerp er uit gaat zien. Presentatie is dan ook een onderdeel van de cursus.
Moulage
Hoeden maken
Ontwerpen